de la Beauté Rustique - Onze honden

Onze honden
aan het werk


Home

Nieuws:

*Cotation 4 Jatise
Amice en Aquine

Contact

Update datum:

20.01.17

Fragile is op 10 augustus 2010 Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands kampioen, Luxemburgs kampioen, Dys A, HD A, UV, VZH, GGb, GH1, GG1, cotasion 4,
RH-VL-B, RH-SP-B,
inzethond spec. mantrailen
(Attice de la Beauté Rustique
x Recommandeé, HD B,
Internationaal kampioen,
inzethond Rode Kruis, spec. mantrailen
V'Ike du Murier de Sordeille)
geboren en een nakomeling uit ons achtste nest. Ze groeit op met haar moeder Attice en oma Racine.

Fragile is een hond vol levensvreugde waar de ondeugd van afstraalt. Als jonge hond gedraagt ze zich als een kruising tussen een vogel en 'n hond; ze springt moeiteloos zeer hoog en makkelijk. Het kost soms wel wat moeite haar op andere gedachten te brengen als ze dit tot uitvoer wil brengen en probeert tegen andere mensen op te springen. Fragile is een echt ‘contactdier’. Geaaid worden vindt ze geweldig.
Ze heeft een gemiddeld temperament; in haar werk is ze erg gedreven. Fragile is zeer nieuwsgierig en vriendelijk van aard. Net als haar moeder moeten onbekende dingen en voorwerpen onderzocht worden. Ze heeft een fanatiek neusgebruik.
Vanaf 8 weken leeftijd is gestart met haar reddingshondentraining (vlakte en mantrailing). Hierbij is vrij gemakkelijk tot actie te motiveren en werkt met veel drive.

Op tentoonstellingen is ze vanaf jonge leeftijd succesvol. Ze is nog geen jaar oud als ze zichzelf te behalen als de hond 3 x 1 Uitmuntend in de jeugdklasse scoortNederlands- en Europees Jeugdkampioen mag noemen. In november 2011 behaald ze het VerkeersZekere Hond; van de te behalen 60 punten
behaalt Fragile er 59
VZH examen
.

Met andere honden heeft ze geen problemen; ze vindt het heerlijk om te rennen en te ravotten. Confrontaties met andere honden gaat ze uit de weg. Spelen met ballen of iets dergelijks is ook iets wat ze zeer graag doet; ze kan zich ook prima alleen amuseren.
In februari 2012 wordt ze geröntgend. De uitslag is Norbergwaarde 40
botafwijking 0
onvoldoende aansluiting
HD-A
. In datzelfde jaar behaalt ze met haar broer Floyd het Uithoudingsvermogen examen
20 km naast de fiets met een gemiddeld tempo van 11- 13 km/uur
U.V. examen
.
Op de valreep van dat jaar behaalt ze op goed 2 jarige leeftijd haar Reddingshondexamen, Vlakte: 2 ha uitzoeken naar 2 slachtoffers
in maximaal 15 minuten
vlakte A diploma
.

Ze is nog geen 2½ jaar oud is heeft ze als mantrailhond (met haar moeder) haar eerste inzet in een vermissingszaak. Vlak daarna mag ze zich ook de hond moet 4 CAC (beste teef of reu) behaald hebben op een Nederlandse tentoonstelling. Bij het laatste CAC moet de hond ouder zijn dan 27 maandenNederlands (schoonheids)kampioen en de hond moet op een Epreuve Nationale in Frankrijk een uitmuntend hebben gehaald voor het gedrag (Fragile 9,9,9) en een uitmuntend+ voor het uiterlijkrecommandée noemen.

In 2013 heeft ze haar eerste mantrailseminars in Duitsland (Mantrailing-quality) en Zwitserland (NBAS).

Fragile is onze 2e hond waar schoonheid en werken zo hecht met elkaar verweven en gecombineerd zijn. Ook zij heeft de Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag MAG-testdoorstaan.