de la Beauté Rustique - Onze honden

Onze honden
aan het werk


Home

Nieuws:

*Cotation 4 Jatise
Amice en Aquine

Contact

Update datum:

20.01.17

Taquine is op 3 mei 1982 Nederlands kampioen, Wereldkampioen '81, GG1 Kampioen, GG2, HD l-pos, Dys A, cotation 4,(Myra de la Sylvade x Frans kampioen en Internationaal kampioen, Ring 2, Dys A, cotation 6Lutte de la Cour de Jasson) geboren uit ons tweede nest. Tijdens deze nestperiode is al snel duidelijk, dat ze zich als een niet-gemakkelijke hond zal gaan ontplooien. Dit is ook de reden dat we afzien van plaatsing bij derden. Ze is opgegroeid met haar moeder en haar halfzus Quiche.

Ze is een temperamentvolle hond. In een aantal situaties vertoont ze onzekerheid c.q. angst. Voor iedereen is het een prima hond die nooit haar tanden gebruikt heeft, noch heeft ze ooit dreiging vertoond. Maar desondanks kan ze op vreemde personen afstandelijk reageren.
Taquine is een eigenzinnige hond. Veelvuldig gaat ze haar eigen gang. Graag maakt ze uitstapjes in haar eentje, b.v. uitbreken uit de tent en de hele camping verkennen of weglopen tijdens een wandeling omdat de groep honden haar niet aanstaat.
Met haar contact opbouwen vergt veel energie onzerzijds. Toch heeft dit uiteindelijk geresulteerd in een Gedrag en GehoorzaamheidGG 1 diploma. Dit diploma en de daaruit voortvloeiende GGI -wedstrijd op de Winner tentoonstelling is een heuse prestatie geweest.

Zich alleen amuseren is voor haar een geliefde bezigheid. Haar hobby's zijn sjouwen met takken en boomstammen en spelen met een tennisbal. Dit eerste heeft ze waarschijnlijk geërfd van d'r moeder. Het terugbrengen van de tennisbal is niet haar sterkste zijde. Met deze bal kan ze zich prima alleen amuseren.
Taquine is een mooie hond, haar ruglijn zou iets strakker gekund hebben. Ze heeft wat weinig brand aan haar kop. De kleur van de brand en de ogen zouden donkerder mogen zijn. Op tentoonstellingen is ze succesvol: ze behaalt de titel Luxemburgs jeugdkampioen en Winster '83. Met haar conditie is niets mis. Het Uithoudingsvermogen, 20 km naast de fietsUV diploma is een peulenschilletje voor haar.

Helaas is ze niet oud geworden; maar 1¾ jaar. Op een goede dag hebben we haar dood gevonden. Na een wandeling ligt ze bij de andere honden te slapen in de tuin; het ene moment levend en het volgende moment dood. Sectie heeft geen informatie omtrent de doodsoorzaak opgeleverd.