• Altesse de la Beauté Rustique

 • Altesse is op 27 mei 1985 geboren uit Quiche de la Beauté Rustique en Newton du Bois Vermeil. Ze stamt uit ons derde nest. Ze is opgegroeid met een Australian Shepherd en haar moeder Quiche. Op vijfjarige leeftijd krijgt ze een nest met Barabas des Habits Rouges. Het resultaat is 2 teven en 5 reuen. Altesse is een introverte, eigenzinnige hond; ze is vrij moeilijk wat betreft werkenthousiasme.
  Het liefste ligt ze gewoon in de huiskamer te slapen. Ook aan lange wandelingen heeft ze een broertje dood. Gekschertsend noemden we haar de 'canapé-hond'. 
  Haar leven staat in het teken van eten. Voornamelijk 'troep eten' en muizen vangen en opeten zijn haar grote hobby's. Voor een brokje doet ze een 'moord'. Voor de training is van haar 'eetobsessie' ook dankbaar gebruik gemaakt. Het favoriete speelgoed van Altesse is een tennisbal. Steevast wordt deze doormidden gebeten. 

 • Over het algemeen is ze moeilijk tot actie te motiveren. Met 'druk' kan ze niet uit de voeten. In de hobbysfeer is gehoorzaamheid, behendigheid en reddingswerk met haar getraind. Ze heeft het UV diploma behaald en heeft de gedragstest van de BCN doorstaan.

  Het is een rustige hond die vrij weinig voor zichzelf vraagt. Ze houdt je altijd wel in de gaten en meestal is ze ergens in de buurt. Lichamelijk contact is ze altijd uit de weg gegaan. Op latere leeftijd krijgt ze een hekel aan knallen en vuurwerk. Voor vreemde mensen en kinderen is ze vriendelijk en betrouwbaar. Honden die bang voor haar zijn, worden soms achtervolgd. Eén keer heeft ze een andere hond een scheur bezorgd.

  Altesse is een mooie hond met een mooi vrouwelijk hoofd. Ze heeft de titels Jeugdwinster en Winster ’87, Nederlands Kampioen en Recommandée (cotation 4) behaald. Haar gezondheid is goed. Haar HD uitslag is tc (B). Op 8 jarige leeftijd is ze vanwege cystes op de eierstokken gecastreerd en zijn melkkliertumoren bij haar verwijderd.

 • Haar enige zwakke punt was haar rug. Vanaf 7 jarige leeftijd is ze halfjaarlijks met behulp van accupunctuur behandeld voor rugpijnen. Röntgenonderzoek heeft geen afwijkingen opgeleverd.
  Op 11 jarige leeftijd wordt een lekkende hartklep geconstateerd. We hebben haar op 12 jarige leeftijd in laten slapen. Ze was 'op'.

 • Tentoonstellingsgegevens

 • PlaatsDatumKeurmeesterKwalificatie
  Clubmatch BCN 30-09-95 W. van Deyl (nl) 1 Uitmuntend
  Kamp. Clubm. BCN 20-06-93 A. M. Beenen-Sluyters (nl) 1 Uitmuntend
  Clubmatch BCN 15-09-91 M. Rompelman-Mijnlieff (nl) 1 Uitmuntend
  Kamp. Clubm. BCN 24-09-89 P. Dhetz (fr) 1 Uitmuntend, CAC, BOB
  Luik 28-07-89 ? 1 Uitmuntend, CAC, CACIB
  Rambouillet (E.N.) 11-06-88 gedrag: ? exterieur: ? Recommandée (cotation 4)
  Wanroy 27-09-87 Mw. M. Rompelman-Mijnlieff(nl) 1 Uitmuntend
  Clubmatch BCN 13-09-87 Mw. T. Baretta-Kuipers(nl) 1 Uitmuntend
  Amsterdam 15-11-86 Mw. T. Baretta-Kuipers(nl) 1 Uitmuntend, CAC, BOB
  Jeugdwinster en Winster '86
  Valkenburg 16-08-86 Dhr. Kuffer (lux) 1 Uitmuntend, CAC, BOB
 • Gezondheid, tentoonstellings- en werkresultaten

 • Fotoreportage