• Jatise de la Beauté Rustique

 • Jatise is op 10 augustus 2014 geboren uit Flash Gordon de la Noé d'Orient en Fragile de la Beauté Rustique en een nakomeling uit ons negende nest. Ze groeit op met haar moeder Fragile.

 • Het is een hond vol levensvreugde; altijd in voor een geintje. Lastig is dat vrij makkelijk springt. Het kost moeite haar op andere gedachten te brengen als ze dit tot uitvoer wil brengen bij goede bekenden. Jatise is vrij oraal ingesteld. Soms lastig want niet iedereen is gesteld op vastgepakt worden met de bek. Toch is het ook een ‘contactdier’. Geaaid worden vindt ze prima. Met andere honden heeft ze geen problemen. Confrontaties met andere honden zoekt ze niet op, maar gaat ze ook niet uit de weg.

  Spelen met een bal doet ze graag, maar ze kan zich prima alleen amuseren. Ze blaft gemakkelijk. Voor de lol maar ook als ze onraad vermoedt.

 • Jatise heeft een gemiddeld temperament, is nieuwsgierig en vriendelijk van aard. Heeft een fanatiek neusgebruik en in haar werk is ze gedreven. Vanaf 8 weken leeftijd is gestart met de reddingshondentraining (mantrailing) bij RHG 'Laot Kieke'.  In haar werk lijkt ze op haar oma Attice. 

 • Ze is niet veel uitgebracht op tentoonstellingen. Ze behaalt haar Cotation 4 op 2 jarige leeftijd op de Epreuve Nationale.
  Vanaf haar derde levensjaar levert haar linkeroor in die zin 'problemen' op dat het oor steeds meer rechtop gaat staan. Lijkt erop dat dit blijft. Maakt haar wel uniek, ondanks dat de standaard spreekt van hangende oren.  

  In 2015 heeft ze haar eerste mantrailseminars in Duitsland (Mantrailing-quality) en Zwitserland (NBAS) en slaagt ze voor het I.T (instinct test) en MT-examen.
  In 2016 wordt ze geröntgend wb heup- en elleboogdysplasie. De uitslag is HD-A en EB-vrij. In datzelfde jaar behaalt ze met haar zus Jolie het VZH- en UV examen.  In 2018 nogmaals voor het U.V. examen.

  In 2017 slaagt ze voor het Level 1 (GAK9). Tevens is ze een regelmatige deelnemer aan GAK9 mantrailseminar's in binnen- en buitenland (Duitsland en België).

 • Als voorbereiding voor de eventuele fokplannen wordt haar hart onderzocht bij Mw. Van Israel in Spa. Hier worden geen afwijkingen geconstateerd. 
  Ook worden door Mw. Verbruggen geen afwijkingen gevonden bij het ECVO oog onderzoek (op erfelijke oogafwijkingen)

  Jatise is onze 6e hond waar schoonheid en werken met elkaar verweven zijn.  In 1919 wordt een nest met haar gefokt.
   

 • Hoe ouder ze wordt, hoe meer ze in haar werk lijkt op haar oma Attice. Ze is nauwkeurig in haar werk, blijft goed gefocust,  checkt veel maar blijft erg overtuigend.
  In het voorjaar van 2020 slaagt ze voor haar GAK9 Level 2 examen. Dit is trail die dubbelblind uitgevoerd moet worden. De hond heeft 30 minuten de tijd het slachtoffer te vinden. Ze had in minder dan 11 minuten het slachtoffer gevonden. 

  Gezien het feit dat er tijdens haar nestperiode niet getraind is, ben ik hier erg trots op. 

 • Tentoonstellingsgegevens

  Jatise is een aantal malen op een tentoonstelling uitgebracht. Bovendien is ze 2x op een Epreuve Nationale in Frankrijk uitgebracht. Een overzicht vindt u in het onderstaande overzicht. 

 • PlaatsDatumKeurmeesterKwalificatie
  KCM BCN, Houten    02-09-18     Mw. C. vd Sijs (NL) Zeer Goed
  St. Gervais d'Auvergne (EN) 15-05-16 M. Pouvesle (Fr) Exc+, Cotation 4
  Winner, Amsterdam 13-12-15 Mw. E. Haapaniemi (FI) 3 - Zeer goed
  Zwolle 03-10-15 Dhr. A. Doedijns (NL) 2 - Uitmuntend
  Maastricht 26-09-15 Mw. I. Onschenk-Schenk (NL) 1 - Zeer Goed
  Kamp. Clubmatch BCN 06-09-15 Mm. E. Bakker-vd Woestijne (NL)  2 - Uitmuntend
  DogShow Rotterdam 25-07-15 Mw. G. de Wit-Bazelmans (NL) 1 - Uitm, CAC, BOB    
  St Pierre de Boeuf (E.N.) 23-05-15 M. S. Guillaume (Fr) 2 - Très Prometteur
 • Gezondheid, tentoonstellings- en werkresultaten

 • Fotoreportage