• De eerste klachten dateren van eind 2015. Hij had een pijnlijke dikte in de hals. Biopten worden genomen en de voorlopige conclusie is een ontsteking. Deze 'vreugde' is van korte duur.
    Wat in eerste instantie op een ontsteking lijkt in de halsstreek blijkt na verder onderzoek dat er meer aan de hand is. Na een maagonderzoek in februari 2016 blijkt dat het gaat om een vorm van kwaadaardige lympheklierkanker (maligne lymfoom).
    Na veel wikken en wegen besluiten de eigenaren om voor een levensverlengende chemo-kuur te gaan. Genezing is uitgesloten. Op een heel enkele keer na heeft Farouk deze chemokuren zonder verdere bijwerkingen doorstaan. 
    Veel hoop krijgen ze als na het einde van de kuur geen kwaadaardige cellen meer worden aangetroffen in de biopten. Dit blijkt ijdele hoop. Na een korte tijd zijn de lymfeklieren weer verdikt. Een vervolg met nog een chemo levert geen resultaat meer op. 
    Op 3 februari  2017 hebben Jolanda en Geert met heel veel pijn in het hart Farouk op 5½ jarige leeftijd in laten slapen.  
    De bovenstaande foto is vlak voor zijn overlijden gemaakt.