• Inzet Fragile 21 oktober 2014

    Op verzoek van de politie is de mantrailhond 's nachts gestart met trailen naar een vermiste 14-jarige jongen uit Heibloem. Hij heeft een verstandelijke beperking en hij is vanaf die avond 20.00 uur vermist vanuit de instelling waar hij verblijft. Hij heeft die avond nog telefonisch contact gehad met o.a. zijn moeder.

    Met de mantrailhond is om 03.00 uur 's nachts gestart op de parkeerplaats waar zijn fiets gevonden is. De hond neemt direct een trail op vanaf de vindplaats van de fiets en trailt via de parkeerplaats van het restaurant richting een bushalte. Breekt daar af, keert daar om en controleert vervolgens alle (zij)wegen van de rotonde waar het restaurant aan ligt. Daarna is de mantrailhond vrij snel klaar met haar week. Ze geeft aan dat de trail niet verder gaat. Op alle (zij)wegen wordt een breekt ze haar zoekwerk af. De conclusie is dat de jongen of met openbaar vervoer verder gegaan is of is opgepikt door een auto. Ons werk houdt hier op.

    Drie dagen later bereikt ons het bericht dat de 14-jarige vermiste terecht is. Hij is die avond voorafgaand aan de zoekaktie op de rotonde door een bekende met een auto opgepikt.

    RHG Laot Kieke is blij dat de vermiste weer terecht is.