• Jatise slaagt op deze gedenkwaardige dag voor het GAK9 Level 2 examen.

  Het examen bestaat uit een spoor dat minimaal 3 uur oud is. De lengte is minimaal 640 meter en maximaal 800 meter) De runner blijft 3 uur op het eindpunt wachten. Dit kan afhankelijk van de windrichting in het na- of voordeel werken (grote geurpoel). Dat weet men pas achteraf. 

  De hond krijgt maximaal 30 minuten de tijd om de runner te vinden. De trail van Jatise was 660 meter en ze deed er 10 minuten en 53 seconden over om de runner te vinden. Een recordtempo. 

  Dit examen wordt dubbelblind afgenomen. Dit betekent dat niemand weet hoe de runner loopt, waar hij zich bevindt en welke 'hindernissen' genomen zijn. De geleider niet, maar ook de keurmeester niet. Hetzelfde geldt voor eventuele toeschouwers. De omgeving maar ook de runner zijn onbekend voor de combinatie. 
  Aan bod komen hoeken, verandering van ondergrond, een hindernis op je trail (kan een gebouw zijn, open veld, barriere etc.  


  Dit examen was er nooit gekomen zonder de vele runners die belangeloos een trail uitgezet hebben voor vele trainingen. Speciaal Nad heeft heel veel uren doorgebracht op het eindpunt. Dank aan allen.

  Van het examen is een video impressie gemaakt.