• Miracle de la Beauté Rustique

 • Mirelle heet officieel Miracle en is op 22 juni 1996 uit Furie de la Beauté Rustique en Febus du Domaine de la Groux. Ze is een nakomeling uit ons vijfde nest. 

  Ze heeft haar naam te danken aan de moeilijke entree op deze wereld. Ze is geboren middels een keizersnede. Het is een wonder dat ze de complicaties van haar geboorte heeft overleefd. Met het opgroeien is wel duidelijk geworden waarom.
  Mirelle is een enorme drammer en heeft veel doorzettingsvermogen. Buitenshuis is ze temperamentvol en energiek. In het bos zijn sjouwen met boomstammen, stenen, tennisballen, volle of lege lessen de meest favoriete bezigheden. Of door grote plassen banjeren en zwemmen. Als ze maar 'iets te doen heeft of iets in haar bek heeft'. Na een wandeling van 2 uur heeft ze nog geen zin naar huis te gaan.

 • Ze heeft een nieuwsgierige aard; onbekende dingen moeten onderzocht worden. Speurspelletjes vindt ze helemaal het einde. De bal of een persoon opzoeken maakt voor haar geen verschil. Haar doorzettingsvermogen/hardheid zorgt ervoor dat ze niet opgeeft. Ook is gehoorzaamheid met haar getraind en heeft ze het UV diploma.
  Gelukkig is ze in huis rustig; haar ondernemendheid zorgt er wel voor dat haar speeltjes door het hele huis verspreid liggen. Bezoek wordt steevast gezien als maatjes die 'in zijn voor trekspelletjes'. Na het eten wil ze 'vechten' of is dan zeer bedreven in het hardhandig prooischudden. Ze schudt hard en fanatiek met haar prooi (een groot stuk rubber of een grote flos).
  Doordat ze dramt en vaak eigenzinnig is, is het geen gemakkelijke hond. De grenzen in haar opvoeding moeten vrij strak aangegeven worden. Ze is ook hard voor zichzelf. Een klap die ze oploopt met slagbal, deert haar niet.

  Ze is een natuurtalent als het gaat om schapen te drijven. Dit komt wel eens van pas als de schapen weer uitgebroken zijn in het natuurgebied waar ik vertoef. Deze eigenschap is ook bevestigd middels een aanlegtest voor schapenhoeden onder de Franse keurmeester Le Goff. 

 • Wat ik minder plezierig vind, is dat ze vreemde honden in het begin meestal 'begroet' met even dreigen middels borstelen en soms grommen. Gelukkig nog nooit gevolgd door enig uitval of bijtgedrag.
  Mirelle heeft een uitstekende gezondheid. Haar HD uitslag is negatief (A). Haar scheef gedragen staart, vind ik niet mooi; haar oren draagt ze wel mooi. Ook heeft ze een klein wit borststreepje. De uitmuntend die ze meestal krijgt op tentoonstelling verdient ze mijns inziens als ze in een prima conditie is. Ze heeft de titels Jeugd Winster ´97, Nederlands Kampioen, Clubwinster ´01 en selectionnée (cotation 3) behaald.
  Ze heeft de MAG-test en de gedragstest van de BCN doorstaan.

 • Op 5 jarige leeftijd wordt een nest met haar gefokt. Haar dochter Racine blijft bij ons.
  Melkklierentumoren worden verwijderd als ze ongeveer 7 en 11 jaar is. Op 8½ jarige leeftijd overleeft ze een maagtorsie. 

  Haar hele leven heeft ze roofbouw gepleegd op haar lichaam. Dat een en ander niet zonder consequenties blijft is niet verwonderlijk. Op 6½ jarige leeftijd zet een orthomanuele dierenarts rug- en bekkenwervels recht en op 10½ jarige leeftijd zet dezelfde osteopaat haar hoofd recht. Vanaf haar 10e jaar wordt ze pijnvrij gehouden met hulp van pijnstillers.
  In haar 12e levensjaar heeft ze wisselende diarreeklachten, die met medicatie prima in de hand te houden is. De oorzaak hiervan is, ondanks verschillende onderzoeken, niet bekend. Als ze ruim 12¼ jaar is verrast ze ons weer. Een doorgebroken tumor (waarschijnlijk milt of lever) is reden voor euthanasie binnen één uur. 

 • Tentoonstellingsgegevens

  Miracle heeft eenprima tentoonstellingcarriere. 
  Een overzicht van deze tentoonstellingsresultaten vindt u in het onderstaande overzicht. 

 • PlaatsDatumKeurmeesterKwalificatie
  Kamp. Clubm. BCN 17-05-07 J. de Gids (nl) 1 Uitmuntend
  Kamp. Clubm. BCN 15-09-03 M. Renaux (fr) 2 Uitmuntend
  Kamp. Clubm. BCN 02-09-02 G. Giannone (b) 1 Uitmuntend, res. CAC
  St. Pierre de Boeuf 18-05-02 M. Barbier / M. Hernel Selectionnée, cotation 3
  Zuidlaren 02-03-02 H. Suppan (osrk) 1 Uitm. CAC, CACIB, BOB
  Eindhoven 01-02-02 H. Assenmacher-Feijel (dld) 1 Uitm. CAC, CACIB, BOB
  Kamp. Clubm BCN 02-09-01 K. Couteau (fr) I Uitmuntend, CAC, BOB
  Clubwinster '01
  Kamp. Clubm. BCN 15-09-03 M. Renaux (fr) 1 Uitmuntend, res.CAC
  Amsterdam 27-11-99 R. Vuorinen (fld) 1 Uitmuntend
  Kamp. Clubm. BCN 05-09-99 J. de Gids (nl) 2 Uitmuntend
  Maastricht 16-08-98 L. de Ridder-Onghena (b) 2 Zeer Goed
  Roosendaal 01-07-98 Mme J. Sénécat (fr) 2 Uitmuntend, res. CAC
  Ventabrin (EN-Fr) 09-05-98 H. Assenmacher-Feijel (dtl) gedrag: uitmuntend
  exterieur: zeer goed
  Eindhoven 08-02-98 U. Kopernik (dld) 2 Uitmuntend, res. CAC
  Amsterdam 06-12-97 E. Mosimann (Zwt) 1 Uitmuntend, res.CAC
  Jeugdwinster '97
  Kamp. Clubm. BCN 15-09-97 A. Thevenon (fr) 1 Uitmuntend
 • Gezondheid, tentoonstellings- en werkresultaten

 • Fotoreportage