• Hans en Lilian hebben laten weten dat ze met veel pijn in het hart Achirône in hebben laten slapen. Het was de laatste uit het A-nest van 2005.
    In juli 2017 is er een kleine reunie geweest van de nog drie levende A-tjes (Aquine, Amice en Chiron) die in 2005 geboren waren. In verhouding met de 2 andere nestgenoten was Chiron duidelijk de oudste  en ze liep toendertijd vrij moeilijk. Een klein kwartier wandelen was het maximum.
    Op aanraden heeft de eigenaar contact gehad met dierenarts/acupuncturiste J. Bormans. Een aantal acupunctuurbehandelingen en nader onderzoek van de schildklier, ondersteund met effectieve pijnbestrijding hebben Chiron een behoorlijke verjongingskuur doen ondergaan. Er had niemand verwacht dat Chiron zoveel zou opknappen van deze behandeling. Ze is zelfs buiten verwachting nog 3x mee op vacantie geweest in het najaar van 2017 en 2x in het voorjaar van 2018. 
    Maar vanaf midden 2018 zagen Hans en Lilian het toch weer achteruitgaan met Chiron. Half oktober hebben ze haar in laten slapen. Ze was op. 

    Hans en Lilian veel sterkte.