• Pepite slaagt voor GAK 9 Level 1 examen

    Pepite geslaagt op 29 juni 2021 voor haar GAK9 Level 1 examen. Hiermee volgt ze qua werkprestaties haar moeder Jatise, oma Fragile en grootmoeder Attice op. Ook Pepite werkt uitstekend. Door de Corona-pandemie en te-warm weer is het examen enkele malen uitgesteld. 

    Zoals ik van Pepite gewend ben, was ze weer supersnel met het uitwerken van de trail. Deze trail lag een uur en een kwartier, was dik 600 meter lang, uitgezet in een onbekend gebied en de runner is een vreemde voor de hond. Pepite deed er nog geen 7 minuten over om de runner te vinden. De trail wordt dubbelblind uitgewerkt. 

    Het terrein was afwisselend met bos, open pekken, greppels en hoge varens (Pepite was niet meer zichtbaar). Voor mij als geleider een aparte uitdaging om op de benen te blijven met zo'n snelle hond. 

    Zoals het zo vaak gebeurd is de geleider vaak de oorzaak van 'fouten' die gemaakt worden. In mijn hoofd dacht ik dat de trail na de start rechtdoor zou gaan. Pepite werkte naar links, parallel aan de weg. Ook nu weer: trust your dog.  

    Dit examen was toch wel heel speciaal, omdat door de corona maatregelen heel veel trainingen niet doorgingen en dat er binnen ons eigen clubje zeer creatief gedacht en gehandeld moest worden.