• Quiche de la Beauté Rustique

 • Quiche is op 7 maart 1980 geboren uit Myra de la Sylvade en Luron du Domaine de Villon. Ze is uit ons eerst gefokte nest. Ze dankt haar naam aan de wereldberoemde Quiche Lorraine (spekpannenkoek). Als pup is ze dik, zwaar en grof. Quiche is een eenkennige hond, betrouwbaar en vriendelijk voor huisgenoten en goede bekenden. Op mensen die ze minder goed kent en vreemden kan ze afstandelijk en afwijzend reageren. Aan lijfelijk contact door vreemden heeft ze een absolute hekel. In het ergste geval wordt een te opdringerige persoon afgesnauwd.

  Gestart is met een KNPV-opleiding die geen succes is geworden. Omdat het toch een hond is die graag werkt is een andere 'werkrichting' gezocht. Ze werkt met opperste concentratie. Dit samenspel heeft geresulteerd in 'n GG 1 en 2 diploma. Ze is zelfs éénmaal GG-1 en éénmaal GG-2 kampioen van Nederland geworden. Ook het UV- en VZH diploma behaalt ze op haar sloffen. Hierna volgt nog een korte Obedience-carriere. In Oostenrijk slaagt ze bij de OKD voor de basiscursus lawinehund. Ze doorstaat de gedragstest van de BCN en haar HD uitslag is tc (B).

 • Quiche is een mooi gebouwde hond, die er tot haar vierde jaar uitziet als een slungel. Ze heeft veel tijd nodig om uit te zwaren. Uiteindelijk misschien zelfs wat grof voor een teef (met name haar hoofd).
  Ze heeft de titels Luxemburgs kampioen, Nederlands kampioen en recommandée (cotation 4) behaald. Het is een rustige hond. Altijd in onze buurt. Spelen met een bal en bezig zijn met ons, zijn haar meest favoriete bezigheden.

 • Quiche heeft tot op latere leeftijd een goede gezondheid. Op 9-jarige leeftijd overleeft ze een milttorsie. Op 10-jarige leeftijd wordt spondylose geconstateerd, waarvoor ze halfjaarlijks gehandeld wordt met behulp van accupunctuur. Vanaf haar 11-de levert het maag-darmstelsel toch wat problemen op. (meerdere malen een gedeeltelijke maagtorsie of -dilatatie).

  Er is één nest gefokt met Quiche met als resultaat drie reuen en vier teven. De vader van dit nest is Newton du Bois Vermeil). Een teef hebben we aangehouden (Altesse).
  Quiche is 12½ jaar geworden. We hebben haar inlaten slapen omdat ze 'op' was.

 • Tentoonstellingsgegevens

  Quiche heeft een uitstekende tentoonstellingcarriere. Een overzicht van deze tentoonstellingsresultaten vindt u in het onderstaande overzicht. 

 • PlaatsDatumKeurmeesterKwalificatie
  Kamp. Clubm. BCN 24-09-89 P. Dhetz (fr) 1 Uitmuntend
  Clubmatch BCN 13-09-87 T. Baretta-Kuipers (nl) 1 Uitmuntend, BOB
  Rambouillet (EN.) 09-06-84 M. Roussel/M. Pillu Recommandée, cotation 4
  Hermalle sous Argenteau 01-04-84 P. Dhetz (fr) 1 Uitmuntend
  La Soulsaie (EN) 21-05-83 M. Gorez / B. Fourneret Karakter: uitmuntend
  Exterieur: zeer goed
  Den Haag 24-04-83 T. Baretta-Kuipers (nl) 1 Uitmuntend
  Luxemburg 27-03-83 R. Römpert (Dld) 1 Uitmuntend, CAC
  Luxemburgs kampioen
  Kortrijk (b) 07-11-82 B. Fourneret (fr) 4 Uitmuntend
  Venlo 07-10-82 E. Sanllehi-Piera (sp) 1 Uitmuntend, CAC, CACIB
  Kamp. Clubm. BCN 26-09-82 R. Sauvignac (fr) 1 Uitmuntend, rec. CAC
  Rotterdam 21-08-82 W. Steinhausen (dtl) 1 Zeer Goed
  Eindhoven 06-02-82 H. Lithinen (fld) 1 Uitm. CAC, CACIB, BOB
  Amsterdam 21-11-81 M. Rompelman-Mijnlieff (nl) 2 uitmuntend
  Den Haag 18-10-81 M. Rompelman-Mijnlieff (nl) 1 Uitmuntend, CAC
  Breda 13-09-81 K. Gendrung (dtl) 1 Uitm. CAC, CACIB, BOB
  Jeugdwinster '97
  Luxmburg 18-03-81 J. Janicot (fr) 1 Zeer Goed
 • Gezondheid, tentoonstellings- en werkresultaten

 • Fotoreportage