• Racine de la Beauté Rustique

 • Racine is op 17 juni 2000 geboren uit Miracle de la Beauté Rustique en Morgan du Gex d'Emplume geboren en is een nakomeling uit ons zesde nest. Ze is opgegroeid met haar moeder Mirelle (Miracle) en haar oma Furie. Op bijna vijfjarige leeftijd is een nest met haar gefokt. Het resultaat is 5 teven en 1 reu. Haar dochter Attice wordt aangehouden.

  Racine is een rustige en soms wat onzekere hond, die wat moeite heeft met stress. Hierop reageert ze wat nerveus (drukker worden of zich juist afsluiten). Ze is vrij ‘zacht’ voor een beauceron, maar heeft wel een nieuwsgierige aard. Onbekende dingen en voorwerpen moeten, soms voorzichtig, onderzocht worden. Over het algemeen is Racine door haar rustig temperament wat moeilijker tot actie te motiveren.

 • In de hobbysfeer is gehoorzaamheid en wat speurwerk met haar gedaan. Persoonlijk vind ik dat ze hierin wat hardheid en doorzettingsvermogen tekort komt. Ze heeft bijvoorbeeld een hekel aan speuren door braamstruiken of brandnetels. Toch lost ze dit ‘probleem’ op haar eigen manier op en werkt het spoor uit. In tegenstelling tot haar moeder gaat ze, zoals haar oma Furie, gedoseerd met haar energie om. Ze heeft meerdere malen haar UV diploma behaald.

  Eten is voor haar erg belangrijk. Ze eet werkelijk alles, behalve rauwe rabarber. Zoals bekend heeft ieder voordeel ook zijn nadeel: wat minder gefixeerd zijn op eten, zou prettiger zijn.

  Voor vreemde mensen is ze vriendelijk en betrouwbaar. Lastig is dat ze vrij gemakkelijk tegen mensen opspringt. De knuffel ‘Henkie’ voorkomt meestal dat ze dit doet. Voor andere honden heeft ze respect en gaat met hen geen confrontatie aan. Honden die agressie vertonen, gaat ze uit de weg. Er is één nest met haar gefokt en behalve in deze periode van haar nest, heb ik haar nooit horen grommen naar andere honden. Voor haar pups is ze een voorbeeldige moeder. Voor de pups van Attice een tolerante echte oma, die zich intensief bemoeid met de zorgtaken.

 • Losse zand vindt ze het einde en een tennisbal stukbijten is favoriet. Deze bal haar moeder afpakken is een gewilde bezigheid. Ze neemt met de gepikte bal de benen en zo rent zo hard weg met de staart in de lucht dat Mirelle haar net bij kan houden. De uitdrukking op haar gezicht van ‘pak me dan als je kan’ spreekt boekdelen. Als Mirelle de achtervolging opgeeft is de lol snel over. Racine is een hond die vrij weinig voor zichzelf vraagt. Ze houdt je altijd wel in de gaten en meestal ergens in de buurt. Bovendien is het een echt ‘contactdier’, tenminste als het haar uitkomt. Geaaid worden vindt ze heerlijk. Ze heeft de MAG-test doorstaan.

  Racine is een mooie hond met een mooi vrouwelijk hoofd. Ze heeft de titels Nederlands kampioen, Jeugdwinster '01, Winster '03, Clubwinster '04 en Recommandée (cotation 4) behaald. Ze heeft een goede gezondheid. Op 7 jarige leeftijd zijn melkkliertumoren verwijderd.

 • Racine heeft nooit echt behoefte gehad om zich ergens druk voor te maken. Behalve voor eten. Dat is haar hobby. Ze heeft ook de bijnaam Klieko. Als ze de kans krijgt jat ze ook eten van de aanrecht.

  Vanaf een jaar of 11 krijgt ze last van haar rug. Met medicatie wordt ze pijnvrij gehouden. Deze medicatie zorgt na 2 jaar voor wat problemen met haar darmen. Met een aanpassing hiervan gaat dit weer prima. 
  We hebben haar inlaten slapen toen ze bijna 13½ jaar was. Ze was op. Het signaal dat ze afgaf was duidelijk: ze stopte met eten

 • Tentoonstellingsgegevens

  Een overzicht van haar tentoonstellingsresultaten vindt u in het onderstaande overzicht. 

 • PlaatsDatumKeurmeesterKwalificatie
  Dudelange (Lux) E.N 26-07-08 M. G. Armatol (Fr) 1 Uitmuntend
  Ninove (B) 17-06-07 M. Travers (fr) Uitmuntend
  Kamp. Clubm. BCN 17-05-07 J. de Gids (nl) 1 Uitmuntend
  Jongehondendag BCN 24-09-06 J. Ebels (nl  
  Kamp. Clubm. BCN 03-10-04 M. Rompelman-Mijnlieff (nl) 1 Uit. CAC, BOB
  Clubwinster '04
  Born (lux) 31-07-04 M. Travers (fr) 1 Uitmuntend, CACL
  Bordeaux (EN-Fr) 31-05-04 M. Bonnefoy / M. Armatol Rec. cotation 4
  Amsterdam 07-12-03 A. Beenen-Sluyters (nl) 1 Uitm. CAC, CACIB, BOB
  Winster '03
  Maastricht 28-09-03 J. Brooijmans-Schallenberg (nl 1 Uit. CAC, CACIB, BOB
  Kamp. Clubm. BCN 15-09-03 M. Renaux (fr) 1 Uitmuntend, res.CAC
  Echt 05-07-03 A. Beenen-Sluyters (nl) 1 Uitm. CAC, BOB
  Eindhoven 01-02-03 J. de Gids (nl) 2 Uitm. res.CAC, res.CACIB
  Kamp. Clubm. BCN 02-09-02 G. Giannone (b) 2 Uitmuntend
  Zuidlaren 02-03-02 H. Suppan (osrk) 2 Zeer Goed
  Eindhoven 01-02-02 H. Assenmacher-Feijel (dtl) 3 Zeer Goed
  Amsterdam 15-12-01 A. Beenen-Sluyters (nl) 1 Uitmuntend, res.CAC
  Jeugdwinster '01
  Kamp. Clubm. BCN 02-09-01 K. Couteau (fr) 1 Uitmuntend
 • Gezondheid, tentoonstellings- en werkresultaten

 • Fotoreportage