• Taquine de la Beauté Rustique

 • Taquine is op 3 mei 1982 geboren uit Myra de la Sylvade x Lutte de la Cour de Jasson en is uit ons tweede nest. Tijdens deze nestperiode is al snel duidelijk, dat ze zich als een niet-gemakkelijke hond zal gaan ontplooien. Dit is ook de reden dat we afzien van plaatsing bij derden. Ze is opgegroeid met haar moeder en haar halfzus Quiche. Ze is een temperamentvolle hond. In een aantal situaties vertoont ze onzekerheid c.q. angst. Voor iedereen is het toch een prima hond die nooit haar tanden gebruikt heeft, noch heeft ze ooit dreiging vertoond. Maar desondanks kan ze op vreemde personen afstandelijk reageren. Ze heeft er niets mee.

  Taquine is een eigenzinnige hond. Veelvuldig gaat ze haar eigen gang. Graag maakt ze uitstapjes in haar eentje, b.v. op vakantie uitbreken uit de tent en de hele camping verkennen of weglopen tijdens een wandeling omdat de situatie haar niet aanstaat. Met haar contact opbouwen vergt veel  fantasie en energie onzerzijds. Toch heeft dit uiteindelijk geresulteerd in een GG 1 diploma. Dit diploma en de daaruit voortvloeiende GGI -wedstrijd op de Winner tentoonstelling is een heuse prestatie geweest.

 • Zich alleen amuseren is voor haar een geliefde bezigheid. Haar hobby's zijn sjouwen met takken en boomstammen en spelen met een tennisbal. Dit eerste heeft ze waarschijnlijk geërfd van d'r moeder. Het terugbrengen van de tennisbal is niet haar sterkste zijde. Met deze bal kan ze zich prima alleen amuseren. Taquine is een mooie hond, haar ruglijn zou iets strakker gekund hebben. Ze heeft wat weinig brand aan haar kop. De kleur van de brand en de ogen zouden donkerder mogen zijn.
  Toch is ze op tentoonstellingen succesvol: ze behaalt de titel Luxemburgs jeugdkampioen en Winster '83. Met haar conditie is niets mis. Een  UV examen (20 km naast de fiets) is een peulenschilletje voor haar.

  Helaas is ze niet oud geworden; maar 1¾ jaar. Op een dag vonden we haar dood in de tuin. Na een wandeling ligt ze in de buurt van de andere honden te slapen; het ene moment levend en het volgende moment dood. Sectie heeft geen informatie omtrent de doodsoorzaak opgeleverd.

 • Tentoonstellingsresulten

  Taquine is enkele malen op een tentoonstelling. Een overzicht vindt u in het onderstaande overzicht.

 • PlaatsDatumKeurmeesterKwalificatie
  Eindhoven 17-02-84 M.C. Rompelman-Mijnlieff(nl) 1 Uitm. CAC, CACIB, BOB
  Hermalle sous Argenteau (B) 01-04-84 M. P. Dhetz (fr) 2 Uitmuntend, res. CAC
  Amsterdam 19-11-83 Mme J. Sénécat (fr) 1 Uitmuntend, CAC
  Winster '83
  Den Haag 24-04-83 Mw. T. Baretta-Kuipers (nl) 1 Uitmuntend
  Luxemburg 27-03-83 R. Römpert (dld) 1 Uitmuntend
  Luxemburgs jeugdkamp. '83
 • Gezondheid, tentoonstellings- en werkresultaten

 • Fotoreportage