• 24.12.15: Met pijn in het hart heeft de eigenaar afstand gedaan van Jorissa. Ze verblijft op dit moment bij ons en we zijn voor haar op zoek naar een warm nest.
  Update: dit heeft Jorissa gevonden bij de Piet en Marlies Akkermans

 • 13.12.15: Op de Winner tentoonstelling zijn Jivan (Jazz), Jolie en Jatise ingeschreven in de jeugdklasse onder de Finse keurmeester Mw. Elina Haapaniemi. Jivan en Jatise werden beiden als 3e geplaatst met een ZG. Jolie werd 4e in de jeugdklasse.

 • 12.10.15: Met Fragile en Jatise in Frankrijk (Annecy) deelgenomen aan een trainingsweek mantrailen. De organisatie is in handen van de Zwitserse NBAS en de instructie wordt verzorgd door Dan Senger, Patrick Sheridan en A. M. Jackson. Dit waren Amerikanen die beroepsmatig bezig zijn met mantrailen ( werkzaam bij politie) en aangevuld met NBAS-instructeurs. Bij dit seminar waren verschillende nationaliteiten (Italië, Frankrijk, Zwitserland, België, Duitsland en Nederland) vertegenwoordigd.

 • Wederom was 95% van de honden bloedhonden. Naast onze 2 beaucerons was er nog een Duitse herder aanwezig. Voor mij een intensieve (ik de enige was die met 2 honden trainde) en zeer zeer leerzame week. Na een week tevreden huiswaarts gekeerd met in het achterhoofd het vervolg voor 2016.
  Na afloop van het seminar heeft Jatise met goed gevolg haar Mantrailing Test** gedaan. Een prestatie waar ik, zeker gezien haar leeftijd, trots op ben. Het examen vond plaats op een druk industrieterrein.
  Opvallend was het feit dat dit seminar een echt mannenbolwerk is (3 vrouwen - 17 mannelijke deelnemers en 6 mannelijke instructeurs). De instructie voor onze groep lag in handen van Dan Senger, aangevuld met Raphaël Morel en David Claridge fungeerde als tolk.

  **Mantrailing Test: een trail van 4-6 uur oud, vreemd terrein en een lengte van ongeveer 800-1200 meter. De trail kent verschillende soorten ondergrond en verschillende kruisingen. De combinatie krijgt een 1 uur de tijd de voor de hond onbekende runner te vinden.</p

 • 11.09.15: Jatise, Jivan (Jazz) en Fragile hebben deelgenomen aan de 3-daagse mantrailworkshop, georganiseerd door RHG Laot Kieke. Eric met Jivan hadden hun debuut bij een mantrailseminar.
  Jatise en zeker Fragile hebben meer ervaring. Een ervaring die voor herhaling vatbaar is.

 • 06.09.15: Jatise, Jolie, Jisette (Saga) en Jivan (Jazz) zijn ingeschreven op de kcm van de Beauceronclub Nederland. Allen waren ingeschreven in de jeugdklasse onder keurmeester Mw. E. Bakker. Drie van de vier kregen ze 'n uitmuntend en werden geplaatst.
  Doordat Saga zich niet laat aanraken, krijgt ze geen kwalificatie. Jivan en Jolie worden als 3e en Jatise als 2e. geplaatst. 

 • 25.07.15: Jatise is met haar broer Jivan (Jazz) ingeschreven op de DogShow te Rotterdam. Onder de keurmeester Mw. G. de Wit-Bazelmans behalen beiden in de jeugdklasse hun eerste CAC (en tevens 1e punt voor het Nederlands kampioenschap). Jatise wordt BOB.

 • 30.05.15: Op uitnodiging van de Nederlandse Reddingshonden Bond wordt namens RHG Laot Kieke een demo mantrailen verzorgd door Fragile en Jatise. Voor Fragile is de trail (met een split) 3 uur oud en voor Jatise 1 uur. Ongeveer 25 personen waren aanwezig. Waarschijnlijk wordt het mantrailen in de toekomst opgenomen in het internationale reddingshondenexamen.

   
 • 23.05.15: Dit weekend staat in het teken van de jaarlijks terugkerend Epreuve Nationale in Frankrijk. Dit jaar in St. Pierre de Boeuf. Voor Jatise de primeur wat betreft showen. Ze is ingeschreven in de Classe Débutant (9-12mnd). Fragile is ingeschreven in de werkhondenklasse.
  Jatise krijgt een TP (très prometteur) en wordt in de erering als 2e (ze is ook de jongste in haar klasse) geplaatst. Ook Fragile wordt als 2e geplaatst in haar klasse.

 • 22.02.15: Bijna complete nestreunie (6 van de 8) van het J-nest. Ze zijn nu 7½ maand jong. De gelijkenis onderling is groot. Niet alleen uiterlijk. Ook qua gedrag. Detail: de kleinste van het nest is uitgegroeid tot een kanjer van een hond, die qua formaat en gewicht met kop en schouder uitsteekt boven de rest.
  Ook nu staat de dag in het teken van wandelen en samen wat ondernemen. Gezellig en leerzaam. De meesten willen elkaar weer zien als de honden een jaar oud zijn.

 • 09.01.15: Inzet van Fragile bij een vermissing van een man uit Heel. Lees meer ....

 • 30.11.14: Op de 'J-nest dag' zijn aanwezig Jivan, Jatise en Fragile, Jorissa en Jacar (vlnr). Het is erg gezellig en leerzaam, maar zeker ook voor herhaling vatbaar. Vervolgplannen zijn gemaakt voor begin 2015.

 • 21.10.14: Inzet van Fragile bij een zoekactie naar een 14-jarige jongen. Lees meer.....

 • 12.10.14: Aan de drukke tijd is een einde gekomen. Het normale leven is weer opgepakt. Voor Fragile na 3 maanden 'andere bezigheden' weer een trail van enkele uren oud en Jatise krijgt haar eerste reddingshondentraining. Ze treedt hiermee in het voetspoor van haar moeder Fragile en oma Attice.

 • 10.10.14: Alle pups uit ons J-nest (Jazz, Janouk, Jivan, Jacar, Jatise, Jolie, Jorissa en Jisette) zijn definitief naar hun nieuwe eigenaren verhuisd. Uiteraard is een pup gebleven. Haar naam is Jatise. Foto's van de pups op een leeftijd van 7½ week.

 • 10.08.14: Vandaag heeft Fragile haar nest gekregen. Er zijn 8 pups geboren. Mooie verdeling in 4 reuen en 4 teven.
  Apart is ook dat Fragile haar nest krijgt op haar verjaardag. Ze wordt deze dag 4 jaar. Deze dag is verder nog zeer speciaal omdat de vader van het nest, Flash Gordon de la Noé d'Orient, in Helsinki Fins kampioen en wereldkampioen 2014 is geworden.
  Voor serieuze liefhebbers is er nog 1 teef en 1 reu beschikbaar.

 • 29.07.14: Dat Fragile drachtig is, is duidelijk te zien. Foto Re: voor de dracht en Li: 7 weken dracht. De pups worden rond 10 augustus verwacht.

 • 13.07.14: Attice is ingeslapen. Net voor haar 9e verjaardag, wordt met een routine-onderzoek duidelijk dat er iets goed fout is met haar gezondheid. Verder onderzoek wijst uit dat het gaat om een gemetastaseerde anaalkliertumor. Het slaat in als een bom. Attice is op en top fit en heeft helemaal geen klachten.

 • Uitgebreid oncologisch onderzoek is de vervolgstap en levert een zeer ingrijpende uitslag op: niet behandelbaar met een zeer korte toekomstverwachting (2 – 4 maanden). Onder het motto van ‘pluk de dag’ hebben we alleen nog maar die dingen met haar gedaan die ze leuk vindt (bezig zijn met ons). Gelukkig heeft zij geen ‘last van de toekomst’ gehad. Het zich goed voelen van Attice is ook tot op de allerlaatst dag gebleven. ’s Morgens nog getraild en gewandeld. Rond de middag komen klachten van een pijnlijke buik. Met spoed richting dierenarts. De situatie van haar verslecht zo snel dat van verder onderzoek afgezien is. We hebben haar laten inslapen. Veel te snel, veel te jong en te veel plannen niet uitgevoerd.

 • 10.07.14: Fragile is drachtig!!! De echo heeft mijn verwachtingen bevestigd. De pups worden rond 12-13 augustus verwacht.